2018-09-24 16:36Pressmeddelande

Varbergs kommun satsar på personalen med hjälp av Hermods

null

Socialförvaltningen i Varbergs kommun har tagit beslutet att kompetensutbilda sin personal inom äldreomsorgen. Cirka 240 vårdbiträden kommer nu att ges möjlighet att utbilda sig till undersköterskor.

Det ökade behovet av behörig och utbildad personal har lett till att kontakt mellan Hermods och Socialförvaltningen initierades i vintras via Hermods utbildningschef i Varberg, Sandra Krantz. Under våren har innehåll och upplägg diskuterats och resultatet är nu att Varbergs kommun kommer att vidareutbilda sina vårdbiträden till undersköterskor med hjälp av Hermods valideringskoncept.

Utbildningschef på Hermods i Varberg, Sandra Krantz förklarar:

Vi är stolta och glada över uppdraget vi fått av Varbergs kommun. Hermods kommer att stå för utbildning, handledning, metodövningar och HLR-utbildning medan arbetsgivaren anställer personen under utbildningstiden som omfattar 7 tillfällen för webbinar och examinationer under arbetstid samt att de står för kurslitteratur under utbildningen.

Hermods valideringskoncept innebär att personalen kommer att kunna korta ned sin utbildningstid i och med att de redan har relevant erfarenhet med sig. Utbildningen beräknas ta ca 6 månader att slutföra.

Mathias Skalmstad, verksamhetschef för företagsutbildningar på Hermods:

Vi är mycket glada att ha fått förtroendet att kompetensutveckla vård- och omsorgspersonalen i Varbergs kommun. Medarbetarna får här möjlighet att kombinera utbildningen med sitt arbete på ett effektivt sätt.


För mer info kontakta:

Mathias Skalmstad

Verksamhetschef Hermods Privat- & Företagsutbildning
Telefon: 08-410 251 16
mathias.skalmstad@hermods.se

Sandra Krantz

Utbildningschef Hermods Varberg
Telefon: 010-142 12 69
sandra.krantz@hermods.se

Hermods AB grundades 1898 och är ett av Sveriges äldsta utbildningsföretag. Våra yrkeshögskolor, gymnasieskolor, vuxenutbildningar och SFI hjälper varje år över 70 000 studerande och deltagare med utbildning, coachning och jobbmatchning. Vår vision är att vara ledande inom sysselsättning, integration och utbildning. Hermods ingår i AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag, som vill skapa en bättre framtid genom utbildning med hög kvalitet, goda resultat och nytänkande.


Om Hermods

Hermods AB grundades 1898 och är ett av Sveriges äldsta utbildningsföretag. Våra yrkeshögskolor, gymnasieskolor, vuxenutbildningar och SFI hjälper varje år över 70 000 studerande och deltagare med utbildning, coachning och jobbmatchning. Vår vision är att vara ledande inom sysselsättning, integration och utbildning. Hermods ingår i AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag, som vill skapa en bättre framtid genom utbildning med hög kvalitet, goda resultat och nytänkande.