2019-03-25 09:12Pressmeddelande

Varbergs kommun ger Hermods fortsatt förtroende

Personlig assistent sitter ned bredvid ung flicka i rullstol. Flickan använder bilder som stöd för kommunikation. Båda befinner sig utomhus.Hermods vidareutbildar personliga assistenter inom Varbergs kommun.

Sedan våren 2018 har ett arbete pågått i Varbergs kommun där man väljer att satsa på sin personal och erbjuda sina vårdbiträden en vidareutbildning till undersköterska. Efter en första inventering som gjordes av socialförvaltningen hittades 240 outbildade vårdbiträden inom äldreomsorgen som arbetade i verksamheten. Tack vare ett gott samarbete sedan tidigare så fick Hermods i uppdrag att vidareutbilda dessa 240 personer. Uppdraget drog igång under hösten 2018.

Det lyckade konceptet med vidareutbildningen av vårdbiträdena inom äldreomsorgen följs nu upp med att socialförvaltningen väljer att även utbilda sina outbildade medarbetare som jobbar inom funktionsnedsättning, t ex som personliga assistenter, och även den här gången föll valet på Hermods att utföra tjänsten.

- Vi är väldigt glada över förtroendet vi fått både från kund och förvaltning att utbilda personalen, det bevisar också vår höga kompetens på vår enhet samt vårt höga kvalitetsarbete som vår kund är så oerhört nöjd med, säger Sandra Krantz, utbildningschef för Hermods vuxenutbildning i Varberg.

Hermods kommer att vidareutbilda cirka 100 st medarbetare till undersköterskor. Konceptet bygger på ett valideringsupplägg där personalen fortsätter i tjänst samtidigt som de vidareutbildar sig. Unikt för upplägget som tagits fram för Varbergs kommun är att deltagarna erbjuds metodövning samt obligatorisk hjärt- och lungräddning (HLR) på plats i Hermods lokaler med vårdlärare på plats. Även de digitala webbinarier som ingår i utbildningen genomförs hos Hermods.

Under utbildningens gång är medarbetaren garanterad anställning och efter examen erbjuds de fast anställning.


Om Hermods

Hermods AB grundades 1898 och är ett av Sveriges äldsta utbildningsföretag. Våra yrkeshögskolor, gymnasieskolor, vuxenutbildningar och SFI hjälper varje år över 70 000 studerande och deltagare med utbildning, coachning och jobbmatchning. Vår vision är att vara ledande inom sysselsättning, integration och utbildning. Hermods ingår i AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag, som vill skapa en bättre framtid genom utbildning med hög kvalitet, goda resultat och nytänkande.