2018-04-20 09:58Nyheter

Hermods Stöd och matchning öppnar i Upplands Väsby

null

Vad är Stöd och matchning?

Stöd och Matchning är en tjänst som innebär att man som arbetssökande får individuell hjälp till att hitta sin snabbaste väg till jobb eller studier. Det är ett program man kan få via Arbetsförmedlingen, och syftar till att vara en länk mellan arbetsgivare som behöver anställa och kandidater som söker jobb.

Vad erbjuder ni?

Vi erbjuder dig ett individanpassat stöd i syfte att så snabbt som möjligt nå ett resultat i form av jobb eller studier. Tillsammans med din handledare utvecklar du verktygen som behövs för att nå framgång i jobbsökandet. Du får också tillgång till vårt matchningskoncept PopUp som innebär att du möter arbetsgivare med anställningsbehov i och utanför våra lokaler. Kolla gärna in vår facebooksida: https://www.facebook.com/Hermodspopup/

Varför öppnar ni i Upplands Väsby?

Hermods Stöd och matchning finns i hela Stockholmsregionen: från Uppsala i norr till Södertälje i söder, dock har vi inte haft något kontor i Norrort tidigare.

I Upplands Väsby finns redan Hermods utbildningsverksamhet och vi har från kollegorna där fått signaler om att behovet av tjänsten Stöd och matchning är stort. Därför var det ett lätt beslut att öppna ett kontor på orten. Det är en spännande kommun med många jobbmöjligheter och vi vill gärna bidra till att hjälpa till med kompetensförsörjningen med vår tjänst. Vi har sedan öppning haft många intresserade besökare, så ja – behovet är stort.

Var hittar man er på orten?

Vi finns centralt i Upplands Väsby på Optimusvägen 14. Det är ca 10 min promenad från stationen.

Hur ser en dag ut i programmet?

Tillsammans med en handledare kommer man överens om vilka aktiviteter man på egen hand ska fokusera på /utföra för att snabbast nå sitt mål. Därför är ingen dag den andra lik. Alla har en handledare som man träffar en gång i veckan för planering och uppföljning, vissa dagar är det workshops av olika slag och även andra aktiviteter som alltid bestäms utifrån det aktuella behovet. Alla får också träffa en studie-och yrkesvägledare under tiden hos oss.

Hur ser stödet och matchningen ut / hur går man tillväga?

Allra först gör vi en omfattande kartläggning och sedan ser vi till att du har bra ansökningshandlingar och en bra presentation. Vi satsar på att matcha dig mot arbetsgivare utifrån din kompetens.

Genom vårt företagsnätverk har vi ständiga förfrågningar på personal, så vi ser till att vara länken mellan arbetsgivare och arbetssökande så att rätt personer hittar varandra. Ett sätt att göra det är genom vårt eget koncept Hermods PopUp, där vi skapar mötesplatser för arbetsgivare som vill anställa och matchande kandidater. Det kan både vara rekryteringsevent och direkta besök hos arbetsgivaren, där dörren öppnas för intervju omgående.

Man kan få stöd i att hitta nya vägar till att söka jobb, lära sig mer om vad arbetsgivarna efterfrågar, kanske öva på svenska språket så att man kan presentera sig på ett bra sätt. Att ta kontakt med en arbetsgivare spontant kan vara ett stort steg första gången, men det går lättare när man har fått möjlighet att förbereda sig hos oss. Handledaren är ett viktigt bollplank som också kan peppa och öva inför intervju, vägleda och hjälpa till när motivationen ibland dalar, bland annat.

Har ni några företagskontakter i Upplands Väsby?

Vi bygger successivt ut vårt företagsnätverk utifrån våra deltagares kompetenser. Detta är ett ständigt pågående arbete på alla orter som innebär att vi kontinuerligt underhåller och skapar nya företagskontakter. Då arbetsgivarnas rekryteringsbehov kommer och går är det viktigt att vi inte låser oss vid visa specifika kontakter utan hela tiden håller oss ajour med marknadens behov. 


Om Hermods

Hermods AB grundades 1898 och är ett av Sveriges äldsta utbildningsföretag. Våra yrkeshögskolor, gymnasieskolor, vuxenutbildningar och SFI hjälper varje år över 70 000 studerande och deltagare med utbildning, coachning och jobbmatchning. Vår vision är att vara ledande inom sysselsättning, integration och utbildning. Hermods ingår i AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag, som vill skapa en bättre framtid genom utbildning med hög kvalitet, goda resultat och nytänkande.